Svagheter ska arbetas på!

Tänkte på det för ett tag sen när jag hade känningar i axlarna under BODYPUMP®-pass. Hade ett par övningar i gymmet för att stärka axel och skulderpartiet. Har kört det programmet 1-2 gånger i veckan och stretchat ordentligt. Nu känns det mycket bättre! Fortfarande lite problem med nedre delen av ryggen vid squats men jobbar på det.

Menar alltså att man ska stärka de svaga delarna. Sakta men säkert :)
Axeln är ju faktiskt kroppens svagaste led. Den sitter inte fast på samma sätt som andra leder. Här gäller det att stärka med muskler för att skydda den. Ska försöka beskriva en övning som jag tycker är super.

Använder cablecross som sitter i nivå med din egen armbåde. Man ska dra i cablecrossen rakt över magen med armbågsleden nära kroppen. Det är alltså bara underarmen som ska arbeta och detta ska kännas vid scapula, skuldran alltså. Rotatorprylarna :P Hmm.. ingen bra förklaring kanske.. men snacka med PT om det så har det koll!

Några av musklerna på bild :P




Midsommarträning och sol!

Då var midsommar också över. Är man en tråkig människa tänker man att det nu går mot mörkare tider.... usch! Sånt tänker inte jag på. Jag tänker på att det är en hel sommar kvar, semester, vänner, träning, sol och bad!

Jordgubbar har det ätits, dock inte på själva midsommardagen eftersom jag jobbade 12 timmar och var lite småtrött när jag kom hem. Gymmet hade stängt på aftonen så jag fick boxas lite istället :) Fine by me! Har verkligen fattat tycke för boxningen och hur man måste tänka, röra sig och förstå sin motståndare. Det handlar mycket om att ta fram sina instinkter men samtidigt sätta nya beteenden i ryggraden. Frågade hur jag kunde bygga upp snabbheten i slagen och fick svaret "skuggboxas med hantlar". Så numera kommer jag öva in nya BC-koreografier med hantlar i nävarna :D Härligt när man kan kombinera nytta med nöje!

Nu bär det av till gymmet för att sedan somna i solstolen här hemma!

/A

BODYSTEP® @ Studio Aktiverum med John Quist!

Idag kommer John Quist från Les Mills Nordic och presenterar BODYSTEP® hos oss på Studio Aktiverum.
Jag är verkligen urkass på step!! Men jag ska testa iaf och se vad jag tycker :) Många deltagare är bokade och det kommer vara grym energi!





Bilder från Fitnessdagen 2011

Submission Wrestlingmatcherna såg bra ut! Lite otur med regn när det kom till finalerna! STARKAST avgjordes och Peter Rundberg vann på utslagsgrenen Husafeldsten! Vilka stora grabbar säger jag bara! Oshee Isotonic Sportsdrink var där med, Gymgrossisten, Fairing, Fightline, Dalblads, Sportlife och många fler!




Har nu lanserat fighting utrustning också. Såg fräsht ut och snygga shorts.






Delfinalisterna i STARKAST! Stora grabbar!!! Peter längst till höger som tog hem vinsten.


FitnessFive deltävling.


Vinnaren av STARKAST.



Fitnessdagen 2011

Då bär det snart av mot Fitnessdagen här i Göteborg. Bor hos en underbar vän och BODYCOMBAT-kollega Malin.
Drar med mig kameran och sköna kläder i form av jeans och TAPOUT-tröja. Hoppas på lite mingel, roliga bilder och kanske lite kosttillskott med mig hem. Göteborg är en underbar stad med mycket potential att hålla kroppen aktiv i form av massvis med bra gym och underbar natur. Gick en långpromenad i Slottsskogen igår och där är perfekt för en löprunda eller powerwalk. Utsikten ska vi inte tala om...helt magiskt för själen!



Det kommer fler bilder efter helgen när jag hunnit ladda in allt i datorn. Håll koll!


Sparra boxning!

Oj oj oj vilken smocka jag fick rätt på läppen och lite på näsan! Det skramlade till ordentligt i huvudet men kul var det :D BODYBALANCE® värmde hela kroppen och vilken underbar release det är!

Boxningen värmde kroppen på ett annat sätt. Vad jobbigt det är! Mycket jobbigare än vad man tror! Helt slut efter 15 min haha men körde nog 30 min.

Imorgon bär det av till Göteborg för att hälsa på vän och gå runt på Fitnessdagen.

Nu stretch och sömn :)

ZzzZ

Testar mobilblogg :-)

mms_img35878 (MMS)

Testar mobilblogg :-)


Från början!

Då har man startat om bloggen på nytt vis. Träning, hälsa, kampsport, fitnessevents, mat och allt annat som har med träning att göra kommer hamna här.

Börjar med en enkel redovisning av dagens träningsschema.
17:15 - 18:10 BODYBALANCE @ Studio Aktiverum
Snabbt som bara den till Kaisho Budoklubb för fri träning där jag ska försöka sparra lite boxning.
18:40 - 19:40 Sparring

Man tror man har kondition tills man står och sparrar. Efter 5 minuter står man och tror att hjärtat ska hoppa ut ur bröstkorgen!!!

Köpt handskar från Jabb.se. Deras egna märke CHOKEM är klockrent! Shortsen sitter superbra och handskarna... ja, de håller för att slå med! Valde att inte spendera några jättesummor på handskarna eftersom jag vill känna efter men jag har ju fårr mersmak så.... :P


Jobbar vi på dessa muskler idag då??? :P

RSS 2.0